
Mennyiség | Elkészítési idő | Étkezés típusa |
4 fő részére | 15 perc | Vacsora |
Vegán sajtos quesadilla
Ebben a sorozatban több olyan recept ötlettel készülök, amelyek ebben a nagy melegben igazi felfrissülést jelentenek. Nem mellesleg gyorsan elkészülnek, finomak, laktatóak és tápanyagban gazdagok.
Vágjunk is bele! Lássuk, hogyan készült el 15 perc alatt ez a szuper finom sajtos quesadilla. Itt megjegyezném, hogy természetesen nem vegán verzióban is elkészíthető, annyi, hogy hagyományos cheddar és trappista sajt szükséges hozzá. Remekül turbózható előzetesen a száraz serpenyőben lepirított gombával, cukkinival vagy kalifornia paprikával, de ebben a melegben én csak sima vegyes salátával készítettem.
A receptjeim közül talán ez az egyetlen, ahol több mindent is érdemes beszerezni, de higgyétek el megéri, amennyiben ti is japán ízvilág fanok vagytok. 🙂
Hozzávalók
- 100g vegán cheddar sajt (Violife cheddar flavour)
- 100g vegán natúr sajt (Violife original flavour)
- 50 ml víz
- 1 csapott teáskanál keményítő
- só, bors
- 4 közepes tortillalap
Elkészítés
1. Lépés
A keményítőt elkeverjük a hideg vízzel, belereszeljük a cheddart, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon összemelegítjük, hogy szép krémes állagot kapjunk.
2. Lépés
Egy teflonserpenyőt felmelegítünk, majd beleszórjuk a natúr sajt negyedét, ráhelyezünk egy tortillalapot, rákenjük a cheddar szósz felét, majd jöhet rá egy másik tortillalap és végül a tetejét is megszórjuk a natúr sajttal.
3. Lépés
Amint a tortillák összetapadtak és az alul lévő sajtréteg is rásült, megfordítjuk és a másik felét is készre sütjük.
4. Lépés
A maradék két tortilla lappal is ugyanígy járunk el, majd felszeleteljük és friss salátával tálaljuk. Aki szereti az avokádót, mindenképpen javaslom, hogy pakoljon néhány szeletet a salijára, mert tökéletes kiegészítője ennek a receptnek.
Kiegészítés
Ebédre, vacsorára is tökéletes, ha már unjátok a hagyományos szendvicseket. A friss zöldségetek, pedig semmiképpen ne hagyjátok ki. Jégsaláta, spenót, ruccola, paprika, paradicsom és még sorolhatnám, ezzel lesz igazán kerek ez az étel. 🙂 Együnk sok rostot, tápanyagot ilyen formában és nagy mennyiségben, ne a táplálék kiegészítőkre hagyatkozzunk. 😉