Vegán sajtos quesadilla
MennyiségElkészítési időÉtkezés típusa
4 fő részére 15 perc Vacsora

Vegán sajtos quesadilla

Ebben a sorozatban több olyan recept ötlettel készülök, amelyek ebben a nagy melegben igazi felfrissülést jelentenek. Nem mellesleg gyorsan elkészülnek, finomak, laktatóak és tápanyagban gazdagok.

Vágjunk is bele! Lássuk, hogyan készült el 15 perc alatt ez a szuper finom sajtos quesadillaItt megjegyezném, hogy természetesen nem vegán verzióban is elkészíthető, annyi, hogy hagyományos cheddar és trappista sajt szükséges hozzá. Remekül turbózható előzetesen a száraz serpenyőben lepirított gombával, cukkinival vagy kalifornia paprikával, de ebben a melegben én csak sima vegyes salátával készítettem.

A receptjeim közül talán ez az egyetlen, ahol több mindent is érdemes beszerezni, de higgyétek el megéri, amennyiben ti is japán ízvilág fanok vagytok. 🙂

Hozzávalók

  • 100g vegán cheddar sajt (Violife cheddar flavour)
  • 100g vegán natúr sajt (Violife original flavour)
  • 50 ml víz
  • 1 csapott teáskanál keményítő
  • só, bors
  • 4 közepes tortillalap

Elkészítés

1. Lépés

A keményítőt elkeverjük a hideg vízzel, belereszeljük a cheddart, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd közepes lángon összemelegítjük, hogy szép krémes állagot kapjunk. 


2. Lépés

Egy teflonserpenyőt felmelegítünk, majd beleszórjuk a natúr sajt negyedét, ráhelyezünk egy tortillalapot, rákenjük a cheddar szósz felét, majd jöhet rá egy másik tortillalap és végül a tetejét is megszórjuk a natúr sajttal.


3. Lépés

Amint a tortillák összetapadtak és az alul lévő sajtréteg is rásült, megfordítjuk és a másik felét is készre sütjük.


4. Lépés

A maradék két tortilla lappal is ugyanígy járunk el, majd felszeleteljük és friss salátával tálaljuk. Aki szereti az avokádót, mindenképpen javaslom, hogy pakoljon néhány szeletet a salijára, mert tökéletes kiegészítője ennek a receptnek.


Kiegészítés

Ebédre, vacsorára is tökéletes, ha már unjátok a hagyományos szendvicseket. A friss zöldségetek, pedig semmiképpen ne hagyjátok ki. Jégsaláta, spenót, ruccola, paprika, paradicsom és még sorolhatnám, ezzel lesz igazán kerek ez az étel. 🙂 Együnk sok rostot, tápanyagot ilyen formában és nagy mennyiségben, ne a táplálék kiegészítőkre hagyatkozzunk. 😉

Iratkozz fel a Válaszd az egyensúlyt hírlevélre!

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy minél több ínycsiklandozó vegán receptekkel és izgalmas tartalmakkal találkozz növényi étrend, minimalizmus és egészséges életmód témában.

Sikeresen feliratkoztál!

Iratkozz fel a Válaszd az egyensúlyt hírlevélre!

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy minél több ínycsiklandozó vegán receptekkel és izgalmas tartalmakkal találkozz növényi étrend, minimalizmus és egészséges életmód témában.

Sikeresen feliratkoztál!

Pin It on Pinterest