Mennyiség | Elkészítési idő | Étkezés típusa |
4 fő részére | 20 perc | Reggeli |
Gyors, egészséges és vegán amerikai palacsinta
Nem hallottam még olyan emberről, aki ne szerette volna a palacsintát. Viszont az elkészítés már más kérdés, én nem igazán szeretek órákat állni a sütő mellett, ezért is kísérleteztem ki egy olyan receptet, ami az elejetől a végéig kb. 30 perc alatt elkészül. Egészséges, gyors, bababarát, vegán és isteni finom, ezt garantálhatom. Ja és a legjobb, hogy bármi illik hozzá, lekvár, gyümölcsszószok, mogyoróvaj, édes, sós, mindennel tökéletes. Próbáljátok ki, megéri!
Hozzávalók
- 200 g liszt (nálam a fele teljes kiőrlésű, a másik fele zabpehelyliszt)
- fél csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 4 evőkanál eritrit
- 1 teáskanál lenmag 3 evőkanál vízbe áztatva = 1 tojás
- 3 dl növényi ital (rizs, kókusz, mandula, szója, stb.)
- 2 evőkanál kókuszolaj
Erdei gyümölcsszósz:
- 100 g fagyasztott erdei gyümölcs
- 3 evőkanál eritrit
- 1 teáskanál fahéj
- 2 dl víz
Elkészítés
1. Lépés
A lenmagot beáztatjuk és megvárjuk, amíg eléri a zselés állagot, ez lesz a tojásunk.
2. lépés
Közben a lisztet elkeverjük az eritrittel, sütőporral, sóval.
3. lépés
Ezt követően hozzáadjuk a növényi italt, a lenmag zselét és kézi mixerrel összedolgozzuk. Az állaga akkor lesz jó, amikor elég sűrű, ez kicsit masszívabb, mint a hagyományos palacsinta.
4. lépés
Egy palacsintasütőt kevés kókuszolajjal felforrósítunk és merőkanállal kis halmokat mérünk a serpenyőbe. Nagyon gyorsan sül, magas fokozaton, nem szabad otthagyni, percek alatt elkészül 3-4 palacsinta. Ha kicsit ragadósabb vagy tapad, akkor érdemes kisebbeket formázni, hogy könnyebben meg lehessen forgatni vagy egy pici lisztet még hozzáadni.
5. lépés
A szószhoz feltesszük főni a gyümiket, a vízzel, eritrittel, fahéjjal és lekvár állagúra főzzük. Ha kész lecsorgatjuk vele a palacsintákat és jöhet is a tálalás. A mogyoróvaj és a banán tökéletesen kiegészítik az erdei gyümölcsök savanyúságát. 😉