Mennyiség | Elkészítési idő | Étkezés típusa |
4 fő részére | 25 perc | Reggeli |
Tofus-kesus pohárdesszert
Ezt az édességet egy nagyon ad hoc dolog ihlette. Nagyon szerettem volna valami hideg, hűsítő desszertet készíteni, ami gyorsan elkészül és alapanyag is van hozzá. Feltúrtam a hűtőt és a kamrát, így született meg ez a recept, ami végeredményben egy túrókrémre hasonlít leginkább. 🙂
Hozzávalók
- 1 tömb natúr tofu
- fél bögre áztatott kesudió ( az a legjobb, ha egy éjszakát ázik, de mivel az édesség utáni vágyam sürgetett, így forrásban lévő vízbe dobtam 15 percre, majd jól leszűrtem)
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 4 evőkanál folyékony édesítő, én juharszirupot használtam
- pici só
- gyümölcsök, aprított keksz, lekvár ízlés szerint
Elkészítés
1. lépés
A tofut, kesut, citromot, édesítőt egy aprítóba dobjuk és krémesre zúzzuk. Ha darabos maradna egy kevés növényi tejet érdemes hozzáadni.
2. Lépés
Miután elkészült, fogunk egy poharat és elkezdjük rétegezni a feltéteket, egy kis krém, aprított keksz, gyümi vagy lekvár. És kész is van a tápláló, hűsítő és finom pohárkrém.
Megjegyzés
A kesudió tökéletes alapja az olyan desszerteknek, ahol például egy sajttorta vagy túró textúrát, ízvilágot szeretnénk elérni. Miután kellő mennyiséget ázott, leturmixolva, egy rendkívül krémes állagot képes felvenni.