Tofus-kesus pohárdesszert
MennyiségElkészítési időÉtkezés típusa
4 fő részére 25 perc Reggeli

Tofus-kesus pohárdesszert

Ezt az édességet egy nagyon ad hoc dolog ihlette. Nagyon szerettem volna valami hideg, hűsítő desszertet készíteni, ami gyorsan elkészül és alapanyag is van hozzá. Feltúrtam a hűtőt és a kamrát, így született meg ez a recept, ami végeredményben egy túrókrémre hasonlít leginkább. 🙂

Hozzávalók

  • 1 tömb natúr tofu
  • fél bögre áztatott kesudió ( az a legjobb, ha egy éjszakát ázik, de mivel az édesség utáni vágyam sürgetett, így forrásban lévő vízbe dobtam 15 percre, majd jól leszűrtem)
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 4 evőkanál folyékony édesítő, én juharszirupot használtam
  • pici só
  • gyümölcsök, aprított keksz, lekvár ízlés szerint

Elkészítés

Tofus kesus pohárdesszert
1. lépés

A tofut, kesut, citromot, édesítőt egy aprítóba dobjuk és krémesre zúzzuk. Ha darabos maradna egy kevés növényi tejet érdemes hozzáadni. 


2. Lépés

Miután elkészült, fogunk egy poharat és elkezdjük rétegezni a feltéteket, egy kis krém, aprított keksz, gyümi vagy lekvár. És kész is van a tápláló, hűsítő és finom pohárkrém.


Megjegyzés

A kesudió tökéletes alapja az olyan desszerteknek, ahol például egy sajttorta vagy túró textúrát, ízvilágot szeretnénk elérni. Miután kellő mennyiséget ázott, leturmixolva, egy rendkívül krémes állagot képes felvenni.

Iratkozz fel a Válaszd az egyensúlyt hírlevélre!

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy minél több ínycsiklandozó vegán receptekkel és izgalmas tartalmakkal találkozz növényi étrend, minimalizmus és egészséges életmód témában.

Sikeresen feliratkoztál!

Iratkozz fel a Válaszd az egyensúlyt hírlevélre!

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy minél több ínycsiklandozó vegán receptekkel és izgalmas tartalmakkal találkozz növényi étrend, minimalizmus és egészséges életmód témában.

Sikeresen feliratkoztál!