
Mennyiség | Elkészítési idő | Étkezés típusa |
12 darab | 10 perc + 20 perc sütési idő | Reggeli |
Sütőtökös-banános zabsüti
Ez a végtelenül egyszerű süti az őszi és téli időszakban is megállja a helyét. Van otthon érett banán és megmaradt sütőtök? Akkor íme a tökéletes megoldás. 10 perc alatt összedobható, finom, egészséges és egyben maradékmentő. Vegán, gluténmentes, gyerek, – és felnőttbarát.
Tökéletes választás reggelire, tízóraira vagy egy gyors energiát adó nassolnivalónak. A sütőtök és a banán természetes édessége miatt nem igényel hozzáadott cukrot, így bűntudat nélkül élvezheted ezt az egészséges finomságot.
Hozzávalók
- 2 db érett banán
- 3/4 bögre sütőtök püré
- 1 tk vanília aroma
- 1 ek lenmagpehely
- 1 tk fahéj
- 2 ek összetört mag (tökmag, napraforgó)
- 1 ek mazsola
- 3ek növényi joghurt
- 1,5 bögre zabpehely (gluténmentes verziót használtam)
- 3 ek étcsokoládé pasztillla (táblás csoki is lehet szétdarabolva) – opcionális
- egy kis reszelt bio narancshéj
Elkészítés
A banánt és sütőtököt villával összetörjük. Mehet bele a joghurt, vanília, lenmagpehely, fahéj, magok és mazsola. Utána hozzákeverjük a zabpelyhet, végül a csokidarabokat. Aki kedveli a narancsos ízvilágot mehet bele egy kevés bio narancshéj reszelve. Nedves kézzel golyókat formálunk belőle és egy sütőpapírral bélelt tepsiben laposra nyomkodjuk őket. 180 fokon 20 perc alatt elkészülnek.
Megjegyzés
Ha elkészítetted ezt a finom és egészséges zabsütit, oszd meg velem a tapasztalataidat! 😊 Szereted ropogósabban vagy inkább puhább állaggal? Próbáld ki különböző fűszerekkel, például egy csipetnyi kardamommal vagy szerecsendióval! Jó étvágyat!
