Mennyiség | Elkészítési idő | Étkezés típusa |
4 fő részére | 35 perc | Ebéd |
Olajmentes, rántott tofu
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de akármennyire is próbálok egészségtudatosan élni, én is sokszor elgyengülük a komfort ételek útvesztőjében. Ezért sokat kísérletezgetek, hogy a lélekmelengető ételeket, hogyan tudnám kicsit kalóriszegényebben elkészíteni.
Így jutottam el a rántott tofuig, amit sütőben sütök. Nem mondom, hogy ugyanolyan szaftos, mint olajban sült társa, viszont egy kis dresszingel nyakon öntve nagyon finom étel lehet az asztalunkon. És mivel nem olajban sült verziót fogyasztunk, így bátran lehet belőle többet is enni.
Hozzávalók
- 2 tömb füstölt vagy marinált tofu (natúr tofuval is működhet, viszont ebben az esetben érdemes egy jó kis pácot készíteni hozzá, amiben minimum egy óráig állni hagyjuk)
- liszt, ez lehet bármilyen fajta (én barna rizsliszt és csicseriliszt keverékét használom)
- cukrozatlan növényi ital (szója, mandula, zab)
- zsemlemorzsa/panko morzsa és sörélesztőpehely (utóbbi ad egy kicsit sajtosabb ízvilágot a tofunknak és plusz ropogósságot)
- kurkuma
- só/fekete só (a fekete só vagy más néven kala namak, ez tojásos ízt kölcsönöz az adott ételnek)
Elkészítés
1. Lépés
A tofukat hosszában és szélességében is félbe vágjuk, így kapjuk meg a háromszögeinket.
2. Lépés
A folyamat a hagyományos panírozás lépései szerint történik. Fogunk három tányért, az egyikbe kerül a liszt, pici kurkumával és egy kis fekete sóval. Másikba a növényi ital, a harmadikba, pedig a morzsát, sörélesztőpelyhes egyveleget tesszük.
3. Lépés
A tofu szeleteinket bepanírozzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25 percig sütjük, félidőnél megforgatjuk.
4. Lépés
Köretnek bármi szuperül illik hozzá, gabona, krumplipüré, steak burgonya, vagy akár egy jó kis saláta.