Mennyiség | Elkészítési idő | Étkezés típusa |
4 fő részére | 20 perc | Desszert |
Nyers almás-kókuszos torta
A héten egy igazán üdítő, gyorsan elkészülő, egészséges finomságra vágytam, így készítettem el ezt az szuper finom, bababarát desszertet. Több oldalról inspirálódtam, míg végül megszületett a saját verzióm, amire, ha kíváncsiak vagytok, olvassátok tovább a bejegyzést. Az alábbi desszert rostban és tápanyagokban gazdag, érdemes kipróbálni. 🙂
Hozzávalók
- 1,5 kg alma
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 20 dkg kókuszreszelék
- 2 marék aszalt áfonya (ez elhagyható, de más aszalványokkal is helyettesíthető)
- 6 evőkanál kókuszliszt (ehelyett lehet mandula-, vagy lenmagliszt, a lényeg, hogy olyan keveréket válasszunk, aminek nagy a nedvességfelvevő képessége az alma miatt)
- 3 evőkanál agavé szirup vagy más folyékony édesítő
- 3 púpozott evőkanál útifűmaghéj (ez lesz a kötőanyagunk, egy korábbi cikkemben már írtam erről a super food-ról:
- 1 kávéskanál fahé
Elkészítés
1. lépés
Az almát meghámozzuk és egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük (nem kell kinyomkodni).
2. Lépés
Miután ez megtörtént az összes többi hozzávalóval összekeverjük és egy kb. 26 cm átmérőjű tortaformába tesszük. Ha laposabb tortára vágyunk egy nagyobb méretű piteforma is tökéletesen megfelel.
3. Lépés
Ezt követően kb. 4 órára hűtőbe tesszük és utána már szeletelhető és fogyasztható is.
4. Lépés
Tálaláskor mi kókuszjoghurttal öntöttük nyakon és isteni finom volt. 🙂