Kakaós-céglás muffin
MennyiségElkészítési időÉtkezés típusa
4 fő részére 20 perc Desszert

Kakaós-céklás muffin

Szeretek minél több ételünkbe, friss gyümölcselevünkbe, sőt desszertünkbe is belecsempészni egy kis céklát, és garantálhatom, hogy észre sem lehet venni, hogy ez a szuperétel még ebben az ínycsiklandozó csokoládés sütéményben is ott rejtőzik. Várandósságom alatt nálam ez a desszert nagy kedvenc volt, egészséges és tökéletesen finom nasi. 🙂

Hozzávalók

  • 1 bögre (250 ml) víz
  • 1 bögre zabpehelyliszt
  • 3/4 bögre agavé – vagy juharszirup
  • 1 bögre kakaópor
  • 2/3 pohár kókuszolaj vagy más növényi helyettesítő
  • 1/3 pohár kókusztej
  • 1 nagy nyers cékla leaprítva 
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • fél teáskanál só
  • 1 teáskanál vanília aroma

Elkészítés

1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.


2. Lépés

Egy muffinsütő tepsit béleljünk ki muffinpapírral vagy szilikonos muffinformák is tökéletesek, én azt használtam.


3. Lépés

Keverjük össze a tészta hozzávalóit egy konyhai robotgéppel, amíg teljesen homoén állagú lesz. 


4. Lépés

Öntsük a tésztát a formákba és kb. 30 percig, tűpróbáig süssük.


Megjegyzés

Ha nincs nagy teljesítményű konyhai eszközöd, érdemes felhasználás előtt 15 percig főzni a céklát, hogy kellőképpen megpuhuljon.

Iratkozz fel a Válaszd az egyensúlyt hírlevélre!

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy minél több ínycsiklandozó vegán receptekkel és izgalmas tartalmakkal találkozz növényi étrend, minimalizmus és egészséges életmód témában.

Sikeresen feliratkoztál!

Iratkozz fel a Válaszd az egyensúlyt hírlevélre!

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy minél több ínycsiklandozó vegán receptekkel és izgalmas tartalmakkal találkozz növényi étrend, minimalizmus és egészséges életmód témában.

Sikeresen feliratkoztál!