
Mennyiség | Elkészítési idő | Étkezés típusa |
4 fő részére | 20 perc | Desszert |
Kakaós-céklás muffin
Szeretek minél több ételünkbe, friss gyümölcselevünkbe, sőt desszertünkbe is belecsempészni egy kis céklát, és garantálhatom, hogy észre sem lehet venni, hogy ez a szuperétel még ebben az ínycsiklandozó csokoládés sütéményben is ott rejtőzik. Várandósságom alatt nálam ez a desszert nagy kedvenc volt, egészséges és tökéletesen finom nasi. 🙂
Hozzávalók
- 1 bögre (250 ml) víz
- 1 bögre zabpehelyliszt
- 3/4 bögre agavé – vagy juharszirup
- 1 bögre kakaópor
- 2/3 pohár kókuszolaj vagy más növényi helyettesítő
- 1/3 pohár kókusztej
- 1 nagy nyers cékla leaprítva
- 1,5 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál só
- 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítés
1. Lépés
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
2. Lépés
Egy muffinsütő tepsit béleljünk ki muffinpapírral vagy szilikonos muffinformák is tökéletesek, én azt használtam.
3. Lépés
Keverjük össze a tészta hozzávalóit egy konyhai robotgéppel, amíg teljesen homoén állagú lesz.
4. Lépés
Öntsük a tésztát a formákba és kb. 30 percig, tűpróbáig süssük.
Megjegyzés
Ha nincs nagy teljesítményű konyhai eszközöd, érdemes felhasználás előtt 15 percig főzni a céklát, hogy kellőképpen megpuhuljon.