MennyiségElkészítési időÉtkezés típusa
4 fő részére 35 perc Ebéd/Vacsora

Ha egy könnyen elkészíthető, mégis különleges és ízletes fogásra vágysz, ez az airfryeres afrikai harcsa tökéletes választás! A ropogós bundában sült hal mellé illatos főtt rizs és krémes, fokhagymás-tejszínes-spenótos bébirépa kerül, amely nemcsak finom, hanem tápláló is. Ez az étel remek egyensúlyt teremt a ropogós és lágy textúrák között, miközben tele van ízekkel és színekkel. Könnyed, mégis laktató fogás, amit akár hétköznapokon, akár különleges alkalmakra is elkészíthetsz! És alakbarát is! 😉

Hozzávalók

  • 6 szelet afrikai harcsa
  • 450 g fagyasztott bébirépa
  • 100 g spenót (mirelitet használtam, mert az volt itthon)
  • 200 g rizs (ez lehet sima, basmati vagy jázmin rizs, ha diétás verziót keresel a basmati rizst javaslom)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • Só, szerecsendió, bors, fokhagyma-granulátum, fűszerpaprika, szárított petrezselyem
  • 2 evőkanál barna rizsliszt
  • 1 kiskanál ghí
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 dl növényi tejszín

Elkészítés

1. lépés

A halfiléket kisebb darabokra vágjuk és megforgatjuk a fűszeres-rizslisztes keverékben. A fűszerek, amiket használtam: só, bors, fűszerpaprika és fokhagyma-granulátum.

Az Air fryerbe pakoljuk őket és lefújjuk kevés olajjal.

180°C-on kb. 18 perc alatt aranybarnára sütjük. Félúton megfordítjuk. Itt érdemes Air fryerrel kompatibilis sütőpapírt használni, mert a takarítást és letapadást megspórolhatjuk.


2. Lépés

Miközben sülnek a halak, felteszünk egy lábasban vizet forrni, majd beledobjuk a többször átmosott rizst és 10 perc alatt puhára főzzük. Ha elkészült keverhetünk bele szárított zöldfűszereket, nálam petrezselyemre esett a választás.


3. Lépés

A ghít felolvasztjuk, beledobjuk a répát és spenótot. Kb. 10 percig pirítjuk és pároljuk fedő alatt.

Utána mehet bele a zúzott fokhagyma. Felöntjük a növényi tejszínnel, fűszerezzük, és pár perc alatt összefőzzük.

A ghee, vagyis tisztított vaj, gazdag vitaminokban és antioxidánsokban, segíti az emésztést és a tápanyagok felszívódását. Laktózmentes, így azok is fogyaszthatják, akik érzékenyek a tejfehérjére. Emellett segíti a méregtelenítést és a bélflóra egyensúlyát, miközben stabil hőmérsékleten is megőrzi jótékony hatásait.


Ez a halas étel nemcsak ízletes, hanem tápláló is, tökéletes választás egy könnyű és egészséges étkezéshez. A friss hal gazdag omega-3 zsírsavakban és fehérjében, amelyek támogatják a szív- és érrendszert, miközben a fűszerek egyensúlyban tartják a doshákat. Tálald párolt zöldségekkel, hogy egy igazán tápláló étkezést varázsolj az asztalra!

Iratkozz fel a Válaszd az egyensúlyt hírlevélre!

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy minél több ínycsiklandozó vegán receptekkel és izgalmas tartalmakkal találkozz növényi étrend, minimalizmus és egészséges életmód témában.

Sikeresen feliratkoztál!

Iratkozz fel a Válaszd az egyensúlyt hírlevélre!

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy minél több ínycsiklandozó vegán receptekkel és izgalmas tartalmakkal találkozz növényi étrend, minimalizmus és egészséges életmód témában.

Sikeresen feliratkoztál!